Ruuviperustusmenetelmä
-tehokas esivalmisteltu perustamistekniikkaMONIPUOLINEN
Ruuviperustus sopii kaikille perustamistavoille. Se mahdollistaa kaavoituksen ja rakentamisen alueille, joita on perinteisen rakennustekniikan keinoin pidetty rakentamiseen kelpaamattomina. Perustaminen voi tapahtua sulaan tai jäätyneeseen maahan, kaivamatta, valmista ruuviperustuselementtiä käyttäen. Se soveltuu hyvin kevyiden, tuulikuormille alttiiden rakenteiden, kuten myös omakoti - ja pienkerrostalojen sekä 1-2 kerroksisten, pinta-alataan laajojen rakennusten perustamisratkaisuksi. Sitä voidaan myös käyttää vedenalaiseen rakentamiseen. Erinomainen tekniikka sekä uudis- että korjausrakentamisessa! Ruuviperustus soveltuu hyvin myös talvirakentamiseen.

EDULLINEN JA NOPEA
Perustusmenetelmä on edullinen ja nopea. Hydrauliikkaan kytketyn pyöritysmoottorin avulla on ruuviperustuksia kierretty maahan yli 100 kappaleen päivävauhdilla!

HELPPOKÄYTTÖINEN
Käsin kiertäminen, esim. rautakangen avulla, onnistuu hyvin routiviin ja tasarakeisiin maalajeihin. Koneella kierrettäessä asennus on mahdollista myös kiviseen maahan ja asfaltin läpi. Asennus onnistuu myös ahtaissa paikoissa, nopeasti ja tarkasti, pystysuoraan tai määrättyyn kulmaan. Routaeristämistä ei tarvita, kun ruuviperustuksen laippaosa kierretään routarajan alapuolelle. Mikäli ruuviperustuksen pituus on yli 3 metriä, sitä on suunniteltaessa käsiteltävä ruuvipaaluna.

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN
Ekologisesti kestävä; massiivisia maansiirtotöitä ei tarvita. Ruuviperustus soveltuu myös uudelleenkäytettäväksi, sillä perustus on mahdollista kiertää ylös ja käyttää uudelleen.


TÄRINÄTÖN, MELUTON
Korjausrakentamisessa etua saavutetaan mm. menetelmän tärinättömyydellä, jolloin painuneiden rakennusten jännitystilassa olevia perustuksia korjattaessa seinät eivät pääse halkeilemaan. Putken senämävahvuudet voivat vaihdella joustavasti putki- ja paalustandardien sekä tarvittavan kuormituksen mukaan, aina umpiteräkseen asti.TUTKITTU
VTT on tutkinut ruuviperustusta, ja tutkimustulokset sekä käytäntö osoittavat perustumenetelmän soveltuvan erittäin hyvin myös raskaampaan rakentamiseen. Raskaimmissa kohteissa voidaan hyödyntää ruuviperustuksia joiden putkikoko/kierrelaipan halkaisija on 115/250 mm, 140/400 mm, 220/600 mm ja tästä ylöspäin.

PALKITTU
Geneven keksintömessujen kultamitalivoittaja 1998 Brysselin kansainvälisten keksintömessujen
kultamitalivoittaja 2001.
PATENTOITU
EU pat. no. 0517731 alkuperämaa FI
USA pat. no. 5,295,766
CAN pat. no. 2,075,968
Australia pat. no. 647776