RUUVIPAALUJEN ASENNUS
Ruuvipaalut kierretään maahan paljon kuin ruuvi puuhun. Ruuvipaalut asennetaan maahan käyttämällä erilaisia maansiirtolaitteita, jotka on varustettu hydraulisilla liitännöillä. Laitteet vaihtelevat 1 tonnin ja 80 tonnin maansiirtokoneisiin. Pyörivät paineella toimivat voimanpäät, joiden voimarajat ovat välillä 5000 Nm – 500 000 Nm, on räätälöityjä käyttämällä erilaisia räjähdysjärjestelyjä. Melko harvinaiset käyttöliitännät liittävät ruuvipaalun koneeseen. Oikeat perustamismenetelmät ovat ensisijaisia tärkeitä suunniteltujen tulosten saavuttamiseksi.
Kierrepatruunoihin voidaan viitata ruuvikammioina, teräksisinä ruuvaus perustuksina, ruuvilaivoilla, kierukkakupeilla, kierteisillä ankkurilla, ruuvipaaluilla ja kierukkalaitureilla. Ruuvipaalut ilmestyivät aiemmin 1800-luvulla majakkojen perustana, ja niitä käytettiin laajalti satamalaitureissa. Vuosien 1850–1890 välillä Yhdysvaltain itärannalla nostettiin yli 100 majakkaa ruuvipaaluilla. Ne olivat valmistettu alun perin valuraudasta tai muokatusta raudasta, niillä oli rajoitetut laakeri- ja painerajat. Nykyiset ruuvipaalun kuormitusrajat ovat yli 2000 kN. Valtavissa ruuvipaaluissa voi olla eri osia, esimerkiksi tasaiset puolihelikset, Bis Alloy-leikkaus kärjet ja helikset, korkkilevyt tai tangot uudelleen rajapinnoilla erilaisten sementti- tai teräsrakenteiden yhdistämiseksi.
Viime aikoina on luotu komposiitti innovaatioita käytettäväksi pienissä ruuvipaaluissa. Komposiitit tarjoavat valtavia etuja teräksen yli pienissä ruuvipaaluissa ja asennuksessa.
Ruuvipaalun kokoonpano riippuu tavanomaisista geoteknisistä standardeista. Ruuvipaalujen valmistajat käyttävät säännöllisesti omaa ohjelmaa, joka on luotu kenttätesteillä eri maaperä profiileissa oleville kontrastipainekoneille ja rasitus ankkureille. Eroosioilla on taipumus riippua laajennetuista kenttätesteistä, yhdistettynä maan kulutuksen terästä koskeviin yleisiin tietokantoihin.
Ruuvikassalaitoksia hyödynnetään vielä laajasti, ja niiden käyttö on ulottunut majakoista rautateihin, mediaviestintään, kaduille ja useisiin erilaisiin yrityksiin, joissa tarvitaan nopeaa perustamista, tai rakennustöitä tapahtuu olemassa olevien rakenteiden lähellä.
Useimmat yritykset käyttävät ruuvipaaluja kustannustehokkuuden ja – asteittain – heikentyneen ekologisen vaikutuksen vuoksi. Laitosten ”ruuvaaminen” maahan tarkoittaa, että maaperän siirtymistä on vähemmän, joten ylikuormitettua maaperää ei pitäisi siirtää työmaalta, mikä säästää rahaa kuljetuskustannuksissa ja vähentää yrityksen hiilijalanjälkeä.
Ruuvipaaluperustojen tärkeimpiä etuja ovat: lyhyemmät projekti ajat, helppo asennus, helppokäyttöisyys, hiilijalanjäljen pienentäminen, helppo irrotus, kun perustuksia ei enää tarvita, pienempi riski työvoimalle ja pienemmät kustannukset.
Ne soveltuvat myös sekä veto- että puristuskuormiin, joten niitä käytetään myös mastoihin, opasteisiin ja kiinnitysrakenteisiin.